Her er du:Forsiden/Avdeling Skien/Aktivitet

Aktivitet

Hvorfor aktivitet og trening?

Målet ved trening og fysisk aktivitet er helse, motivasjon og mestring. Hos oss brukes trening som behandlingsmetode.  Dette har en godt dokumentert positiv effekt i behandlingen av rus/psykisk helse problematikk.

Vi har et aktivitetsteam ledet av spesialfysioterapeut som har ansvar for treningen og  planlegge aktiviteter i samarbeid med miljøpersonalet og pasientene.

Hva gjør vi?

Strukturert gruppetrening som behandlingsmetode er en del av ukeplanen for pasientene ved flere enheter.

Avdeling Skien og Borgestad ligger i hjerte av Grenland med fine turområder i nærmiljøet og kort vei til fjell og sjø. Pasienter på alle enhetene har tilbud om faste turdager.

Vi har styrketreningsrom med apparater og tredemølle både i Skien og på Borgestad til bruk for egentrening.  I Skien er det i tillegg et godt utstyrt aktivitetsrom med bordtennisbord, dart, shuffleboard, slynger, innebandyutstyr, treningsstrikk, matter og balanseputer. Vi har utendørs volleyballbane og i tillegg leier vi gymsal til ukentlig volleyballtrening. På Borgestad er tennisbane tilgjengelig.

Svømming foregår i svømmehaller i Skien og Porsgrunn.

Vi deltar på arrangementer i regi av ”Idrett mot rus i Telemark”,- med volleyball- og innebandyturneringer.

I tillegg til de faste ukentlige aktivitetene med miljøpersonalet og aktivitetsteamet arrangeres felles sesongturer som skidag, sommertur, hvitveistur, badeturer, o.l.

Når rusen tas bort er det viktig å finne noe som kan erstatte den. Vårt tur og aktivitetsprogram kan være med på å gi pasientene interesser og hobbyer de kan fortsette med etter endt behandling.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, kontakt leder for aktivitetsteamet Karine Hansen, telefon 930 65 188.