fbpx

Da jeg kom til Blå Kors Borgestadklinikken for 8 måneder siden var det mye kaos i meg og rundt meg. Jeg bodde på gata, gikk på tunge stoffer og livet var hardt. Det var vanskelig å falle til ro på avdelingen og treningen ble et sted jeg kunne få utløp av energi. Slik klarte jeg å håndtere følelser og tanker.

Han er pasient på Blå Kors Borgestadklinikken og er en ung mann som har levd et hardt liv med bruk av tunge rusmidler. Den siste tiden før innleggelse levde han på gata. Nå er han snart ferdig med behandlingsoppholdet på Blå Kors Borgestadklinikken og skal jobbe videre med rusfriheten på et annet behandlingssted. Men trene – det skal han fortsette med.

Jeg har aldri hatt den roen jeg har innvendig nå, og det har treningen medvirket til. Den klarner hodet. Det er mye som har skjedd i min innstilling og tankesett. Da jeg kom til klinikken var jeg mest opptatt av meg selv, var urolig og rastløs. Jeg tenkte at de som jobbet her skulle «fikse meg». Det gikk 3 måneder før jeg skjønte at jeg måtte gjøre jobben selv. Den endringen og erkjennelsen medvirket treningen til, forteller pasienten som møter oss sammen med treningsterapeut Lars Severinsen.

Han var bare 13 år da han begynte med rus. I dag er pasienten passert 30 og er for første gang i behandling. Han forteller at livet som rusavhengig var tøft og han ville bort fra gata, bort fra kriminalitet og få mulighet til å være sammen med barnet sitt igjen.

– Det var tanken på barnet mitt som gjorde at jeg ville ut av rusen. Jeg kan ikke ha det bra uten å ha han i livet mitt. Da jeg ruste meg fikk jeg lite samvær og mange ganger møtte jeg ikke engang opp til de samværsavtalene jeg hadde. Nå tenker jeg annerledes om framtiden og menneskene rundt meg. Jeg ser andre, før var det bare meg selv. Jeg opplever at tanker og følelser er annerledes.

Det er ikke tvil om at innstillingen din har endret seg fra da du kom. Da var trening en del av det å være stor og sterk, en måte å hevde seg på, sier Severinsen henvendt til pasienten. Du var blant de pasientene som ønsket å trene mye mer enn det vi legger opp til, og vi måtte « gå noen runder» omkring dette. Men vi mener det er viktig med en balanse og treningen skal gjøre deg bedre rustet til behandlingen, ikke demme opp for følelser som må jobbes med. Nå opplever jeg at du er mye mer på plass mentalt, du virker tryggere på deg selv. Jeg tror du er mer rusta til å «gunne på» videre nå, og du har all grunn til å være stolt av jobben du har gjort, sier han.

-Trening har vært en viktig del av behandlingen for meg. Jeg kan ikke gjøre noe med fortida, bare framtida. Nå skal jeg videre i behandling, jeg skal fortsette å trene og jeg har også stor glede og nytte av selvhjelpsgrupper. Jeg klarer ikke tenke langt fram, men jeg tar valget hver dag om å leve rusfritt. Treningen er med på å ruste meg for framtida og jeg kommer definitivt til å fortsette med både spinning, styrketrening, fotball og turer også etter tida på Borgestadklinikken, sier den unge pasienten avslutningsvis.

 

Her kan du lese mer om  trening som behandlingsmetode på Blå Kors Borgestadklinikken.

FAKTA

  • Varierte aktivitetstilbud tilpasset de ulike pasientgruppene
  • Tilbudene ledes av et aktivitetsteam
  • Strukturert gruppetrening som del av behandlingsprogrammet
  • Variert trening og aktivitet inne og ute
  • Individuell tilpasning til pasientens fysiske og psykiske helse
  • Målet er bedre helse og opplevelse av mestring og motivasjon
Andre aktuelle saker

Start typing and press Enter to search

Bilde forløpskoordinatorer på Borgestadklinikken