fbpx

Vi har et variert aktivitetstilbud ved avdeling Borgestad og Skien. Fysisk trening er en integrert del av rusbehandlingen. Aktivitetene er tilrettelagt for de forskjellige pasientgruppene som er til behandling ved Borgestadklinikken.

Hvorfor aktivitet og trening som del av rusbehandling?

Målet ved fysisk aktivitet er helse, motivasjon og mestring. På Borgestadklinikken brukes trening som behandlingsmetode. Fysisk aktivitet har en godt dokumentert positiv effekt i behandlingen av rusproblemer og psykisk helse problematikk.

Vi har et aktivitetsteam ledet av spesialfysioterapeut som har ansvar for treningen og planlegge aktiviteter i samarbeid med miljøpersonalet og pasientene.

Hva gjør vi?

På Borgestadklinikken er fysisk trening en integrert del av behandlingen for pasientene ved flere av behandlingstilbudene.

Avdeling Skien og Borgestad ligger i hjerte av Grenland med fine turområder i nærmiljøet og kort vei til fjell og sjø. Pasienter på alle enhetene har tilbud om faste turdager.

Vi har styrketreningsrom med apparater og tredemølle både i Skien og på Borgestad. I Skien er det i tillegg et godt utstyrt aktivitetsrom med bordtennisbord, dart, shuffleboard, slynger, innebandyutstyr, treningsstrikk, matter og balanseputer. Vi har utendørs volleyballbane og i tillegg leier vi gymsal til ukentlig volleyballtrening. På Borgestad er tennisbane tilgjengelig.

Svømming foregår i svømmehaller i Skien og Porsgrunn.

Vi deltar på arrangementer i regi av ”Idrett mot rus i Telemark”,- med volleyball- og innebandyturneringer.

I tillegg til de faste ukentlige aktivitetene med miljøpersonalet og aktivitetsteamet arrangeres felles sesongturer som skidag, sommertur, hvitveistur, badeturer, o.l.

Når rusen tas bort er det viktig å finne noe som kan erstatte den. Vårt tur og aktivitetsprogram kan være med på å gi pasientene interesser og hobbyer de kan fortsette med etter endt behandling.

Treningen gav meg ro og fokus, forteller denne pasienten

Kontaktinformasjon

Ønsker du mer informasjon om oss eller tilbudet, kontakt inntakskontoret, telefon: 35 90 47 80.

Start typing and press Enter to search