Her er du:Forsiden/Avdeling Borgestad/Aktivitet

Aktivitet

Foto fra trening som behandling ved Borgestadklinikken

Hvorfor aktivitet og trening som del av rusbehandling?

Målet ved fysisk aktivitet er helse, motivasjon og mestring. Fysisk aktivitet har en godt dokumentert positiv effekt i rusbehandling og psykisk helse problematikk.

Vi har et aktivitetsteam som har ansvar for å planlegge aktiviteter i samarbeid med miljøpersonalet og pasientene.

Hva gjør vi?

Avdeling Skien og Borgestad ligger i hjerte av Grenland med fine turområder i nærmiljøet og kort vei til fjell og sjø. Pasienter på alle enhetene har tilbud om faste turdager i tillegg til variert styrke- og kondisjonstrening.

Vi har styrketreningsrom med apparater og tredemølle både i Skien og på Borgestad. I Skien er det i tillegg et godt utstyrt aktivitetsrom med bordtennisbord, dart, shuffleboard, slynger, innebandyutstyr, treningsstrikk, matter og balanseputer. Vi har utendørs volleyballbane og i tillegg leier vi gymsal til ukentlig volleyballtrening. På Borgestad er tennisbane tilgjengelig.

Svømming foregår i svømmehaller i Skien og Porsgrunn.

Vi deltar på arrangementer i regi av ”Idrett mot rus i Telemark”,- med volleyball- og innebandyturneringer.

I tillegg til de faste ukentlige aktivitetene med miljøpersonalet og aktivitetsteamet arrangeres felles sesongturer som skidag, sommertur, hvitveistur, badeturer, o.l.

Når rusen tas bort er det viktig å finne noe som kan erstatte den. Vårt tur og aktivitetsprogram kan være med på å gi pasientene interesser og hobbyer de kan fortsette med etter endt behandling.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, kontakt leder for aktivitetsteamet Karine Hansen, telefon 930 65 188.