fbpx

Spillavhengig

Har du problemer med penge- eller dataspill? Spiller du for mye eller er du pårørende til en problemspiller? Borgestadklinikken tilbyr poliklinisk behandling ved vår avdeling i Skien, Telemark både til problemspillere og pårørende.
Behandlingssted
Hva innebærer det å få behandling

Et poliklinisk tilbud innebærer at du kommer til samtale vanligvis en gang i uken. Når du starter din behandling i poliklinikken vil du møte din faste behandler og dere kan avtale når- og hvor ofte du skal komme til samtale framover.

Å gå i behandling innebærer at du sammen med en erfaren behandler først kartlegger og får oversikt over spilleproblemet og konsekvensene. Hvor mye spiller du? Hvilke spill? Hvor mye penger bruker du?  Hvordan berører spillingen deg selv, familien og jobben? Hva slags funksjon har spillingen for deg? Har du forsøkt å slutte eller å begrense spillingen? Hva ønsker du skal skje?

En trygg beslutning

Spørsmålene er mange og når du drøfter dette med behandler kan dere sammen finne fram til en målsetting som passer nettopp for deg. Din behandler vil kjenne til gode måter å mestre spillesug, sette grenser for spill, rydde opp i problemer som har skjedd og finne fram til en trygg beslutning som kan bedre din situasjon videre. Vanligvis varer en behandling fra 5 til 12 måneder. I løpet av denne tiden vil du bli spurt om du ønsker å invitere nære familiemedlemmer med til en eller flere samtaler.

Om henvisningen

For å kunne starte opp i poliklinisk behandling må det sendes en skriftlig henvisning fra fastlege eller annen instans med henvisningsrett. Henvisningen skal inneholde opplysninger om ditt spilleproblem, helsesituasjon og livssituasjon for øvrig. Henvisningen skal rettighetsvurderes innen 10 dager av et tverrfaglig team ved Borgestadklinikken. Etter at henvisningen er vurdert, får du brev tilbake med informasjon om du har fått behandling og om når du vil bli innkalt til den første timen. Vanligvis er det to, tre måneder å vente i poliklinikken, men det er en vurdering av hele din situasjon som bestemmer hvor lenge du må vente.

Hvis du kommer fram til at du spiller på en problematisk måte eller er en pårørende og vil ha hjelp på Borgestadklinikken, ta kontakt med legen din og send en henvisning til oss i poliklinikken.

Selvhjelp

Flere steder i landet er det organisert selvhjelpsgrupper for spilleavhengige.

Spillavhengighet-Norge er en frittstående interesseorganisasjon for spillere og pårørende.

Anonyme Gamblere er et annet alternativ.

Er du usikker på om spilleproblemet er så alvorlig at du trenger å gå i behandling? Du kan drøfte dette med en du stoler på eller du kan ringe Hjelpelinjen for spilleavhengige og drøfte det med telefonoperatøren der. Du kan også ta denne selvtesten

Blå Kors har utviklet nettstedet spillkontroll. Her er nyttig informasjon, og ulike verktøy du kan ha nytte av.

Vi anbefaler også nettstedet spillsnakk.no. Her kan du blant annet chatte anonymt med en fagperson på området.

Fant du ikke det du var ute etter?

Ta gjerne kontakt med oss så vil vi hjelpe deg.

Start typing and press Enter to search